1

СТАНОВИ ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ БИЋЕ ГОТОВИ У ПЛАНИРАНОМ РОКУ

Градоначелник Дарко Булатовић и већница за социјалну политику Тијана Ђорђевић Илић обишли су градилиште у улици др. Милоша Ђорића у којој се граде две ламеле са 75 станова намењених избеглицама из бивших југословенских република.

Изградњу станова финансира Европска инвестициона банка донацијом од безмало два милиона евра, уз учешће града у обезбеђивању грађевинског земљишта и уређење комуналне инфраструктуре укупне вредности од 52 милиона динара.

У овој фази гради се 75 станова. 60 станова биће продато или дато у закуп, док је преосталих 15, према пројекту, намењено за такозвано ”заштићено становање”. Право на станове имаће избегла лица са простора бивших република под условима које прописује Комесарикат за избеглице Републике Србије.

Према речима градоначелника, грађевинари у потпуности поштују уговорену динамику и извесно је да ће до краја јесени прве две ламеле бити и завршене И усељене.

”Ниш је постао велико градилиште. Поред ових станова у насељу Бранко Бјеговић, започели смо И три ламеле социјалних станова у Дуваништу. Граде се стотине станова за припаднике снага безбедности у насељу Стеван Синђелић. Гради се Нови Ниш… граде и приватни инвеститори на бројним локацијама у граду. У Нишу одавно није било оволико кранова, и желимо да створимо услове да се у Нишу ради и гради и више, јер то поспешује не само грађевинску индустријум већ и све друге привредне гране, и подстиче убрзани развој града, што је и главни наш циљ”, рекао је Градоначелник.