1

KAMEN TEMELJAC ZA NOVE TRI LAMELE U DUVANIŠTU

U Duvaništu je svečano postavljen kamen temeljac za nove 3 lamele tzv. socijalnih stanova čiju izgradnju finansira Grad, odnosno Gradska stambena agencija. U ovoj fazi biće sagradjeno ukupno 106 stanova za prodaju ili iznajmljivanje gradjanima koji ispunjavaju uslove za socijalno stanovanje ili prvi put kupuju nekretnine. Vrednost investicije je 500 miliona dinara a rok za završetak radova 18 meseci. Predvidjena cena stanova otkup biće oko 700 eura, a za zakup 1,2 eura po kvadratnom metru.

 

Gradonačelnik Darko Bulatović naglasio je da je Niš postao veliko gradilište i podsetio da se zidaju i stanovi za izbeglice u Komrenu, stanovi za vojsku i snage bezbednosti u naselju Stevan Sindjelić i Novom  Nišu, a velika je aktivnost i privatnih investitora u svim delovima grada.

“U Nišu decenijama nije bilo ovoliko kranova, i siguran sam da će ih biti i sve više” , rekao je Bulatović.




54.године Универзитета у Нишу

Поводом Дана Универзитета у Нишу и обележавања 54. годишњице рада ове високошколске институције, организована је свечана академија у великој сали Универзитета,на којој се присутнима обратио ректор проф.др Драган Антић.

 

У име Града Ниша присутне је поздравио градоначелник Дарко Булатовић који је честитајући јубилеј истакао да је образовање високошколских кадрова и њихов останак у земљи приоритет и државе ,али и униветзитетских градова,какав је и Ниш.

 

Програм прославе Дана и недеље Универзитета у Нишу и ове године обухвата велики број догађаја различитог садржаја.

 

Универзитет у Нишу је као и претходних година, свој дан обележио радно и свечано, реализовањем разноврсних активности – пригодних предавања, промоција, трибина и семинара.

 

Организовани су и различити уметнички програми на више локација у граду, намењени члановима академске заједнице, као и свим грађанима.

 

Свечаној академији која је централна свечаност обележавања јубилеја,присуствовао је велики број званица и гостију из земље и иностранства