KAMEN TEMELJAC ZA NOVE TRI LAMELE U DUVANIŠTU

U Duvaništu je svečano postavljen kamen temeljac za nove 3 lamele tzv. socijalnih stanova čiju izgradnju finansira Grad, odnosno Gradska stambena agencija. U ovoj fazi biće sagradjeno ukupno 106 stanova za prodaju ili iznajmljivanje gradjanima koji ispunjavaju uslove za socijalno stanovanje ili prvi put kupuju nekretnine. Vrednost investicije je 500 miliona dinara a rok za završetak radova 18 meseci. Predvidjena cena stanova otkup biće oko 700 eura, a za zakup 1,2 eura po kvadratnom metru.

 

Gradonačelnik Darko Bulatović naglasio je da je Niš postao veliko gradilište i podsetio da se zidaju i stanovi za izbeglice u Komrenu, stanovi za vojsku i snage bezbednosti u naselju Stevan Sindjelić i Novom  Nišu, a velika je aktivnost i privatnih investitora u svim delovima grada.

“U Nišu decenijama nije bilo ovoliko kranova, i siguran sam da će ih biti i sve više” , rekao je Bulatović.
54.godine Univerziteta u Nišu

Povodom Dana Univerziteta u Nišu i obeležavanja 54. godišnjice rada ove visokoškolske institucije, organizovana je svečana akademija u velikoj sali Univerziteta,na kojoj se prisutnima obratio rektor prof.dr Dragan Antić.

 

U ime Grada Niša prisutne je pozdravio gradonačelnik Darko Bulatović koji je čestitajući jubilej istakao da je obrazovanje visokoškolskih kadrova i njihov ostanak u zemlji prioritet i države ,ali i univetzitetskih gradova,kakav je i Niš.

 

Program proslave Dana i nedelje Univerziteta u Nišu i ove godine obuhvata veliki broj događaja različitog sadržaja.

 

Univerzitet u Nišu je kao i prethodnih godina, svoj dan obeležio radno i svečano, realizovanjem raznovrsnih aktivnosti – prigodnih predavanja, promocija, tribina i seminara.

 

Organizovani su i različiti umetnički programi na više lokacija u gradu, namenjeni članovima akademske zajednice, kao i svim građanima.

 

Svečanoj akademiji koja je centralna svečanost obeležavanja jubileja,prisustvovao je veliki broj zvanica i gostiju iz zemlje i inostranstva