1

ПОЧЕЛO СРЕЂИВАЊЕ ГЛАВНОГ ТРГА У НИШКОЈ БАЊИ

 

Сређивање трга са фонтанама у Нишкој бањи, које је у току, још један је пример добре сарадње Града и Републике.

”Инвестицију вредну 30 милиона динара, финансирају Министарство туризма и Град Ниш и нишка Јавна предузећа Медијана и Паркинг сервис, а циљ је да, заједно са реконструкцијом Булевара Цара Константина, изградњом бициклистичке стазе и другим пројектима, учинимо Бању атрактивнијом и привлачнијом не само за туристе, већ и за саме Нишлије”, рекао је Градоначелник Дарко Булатовић током обиласка радова.

Како је најављено, комплетнo преуређење стаза, фонтана и шеталишта биће завршено до јесени. Пројекат реализује Канцеларија за локални економски развој и пројекте и представља заправо четврту, завршну, фазу уређења Нишке бање. У претходним фазама уређене су шумске трим стазе, главно шеталиште, односно пешачка улица, као и парковски простор испред Стационара Радон.

Председник Градске општине Нишка бања Дејан Јовановић рекао је да је намера да се паралелно са радовима на уређењу трга уреде и фасаде старог бањског купатила и Стационара Зеленгора, и да се завршетком читавог овог пројекта Бањи поврати стари сјај, а гостима пружи неупоредиво лепши и пријатнији амбијент за боравак и одмор.




KOНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ И СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА ЗА МЛАДЕ У 2019. ГОДИНИ

Град Ниш расписао је Јавни конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката за младе у 2019. Години.

 

Приоритетне области на које би требало да се односе пројекти су

 

  1. 1. Запошљавање

(Повећање запошљивости младих; Обезбеђивање подршке за запошљавање младих у приватном сектору (18- 30) и оснаживање младих за предузетништво (15- 30 год); Смањење обухвата младих неформалном економијом (15 – 30 год.);

 

  1. Култура и квалитет провођења слободног времена

(Успоставити систем истраживања, анализе и праћења потреба младих у области културе, културних садржаја и слободног времена; Обезбедити подршку и услове за организовање и самоорганизовање младих; Повећати доступност културних садржаја свим младима;)

 

Остале области су у складу са правцима деловања у оквиру Стратегије за бригу о младима Града Ниша 2015 – 2020

 

Област 3: Информисање

Област 4: Безбедност

Област 5: Систем локалне омладинске политике

Област 6: Активно учествовање младих у доношењу одлука

Област 7: Активизам, волонтеризам и мобилност

Област 8: Животне шансе свих група

Област 9: Изузетна испољавања и постигнућа

Област 10: Формално и неформално образовање

Област 11: Здравље

Област 12: Животна средина

 

Пријаве на Kонкурс доставити поштом или лично на адресу:Секретаријат за омладину и спорт-Одсек за омладину, ул. Вожда Карађорђа, бр. 16, II спрат, Ниш, искључиво на обрасцу пријаве који је саставни део конкурсне документације.

Подносилац пријаве на Јавни конкурс је у обавези да достави основну конкурсну документацију коју може наћи на званичном сајту Града Ниша www.gu.ni.rs, у делу Јавна обавештења  као и  приложене обрасце уз Смернице и то:

 

  • Образац за предлог пројекта (Прилог 1)
  • Предлог буџета (Прилог бр.2)
  • Наративни приказ буџета (Прилог бр.3)

4) Биографије пројектног тима (менаџмент), тренера и извођача (Прилог бр.4).

 

Поред наведене конкурсне документације подносилац пријаве, односно регистровано удружење младих, или удружење које се бави младима, је у обавези да достави и пратећу документацију коју може наћи на официјалном градском сајту.




ИЗАБРАНИ ПРОЈЕКТИ У ОКВИРУ ПРОГРАМА „ЗАЈЕДНИЦИ ЗАЈЕДНО 2019“

НИС ће ове године подржати 20 здравствених установа широм Србије и уложити готово милион евра (116,5 милиона динара) у институције у којима се лече најмлађи.

Установе које ће ова компанија подржати у Београду, Новом Саду, Нишу, Чачку, Панчеву, Пожаревцу, Зрењанину, Кикинди, Новом Бечеју, Србобрану, Житишту, Кањижи и Пландишту изабране су на конкурсу, а о избору пројеката одлучивала је комисија састављена од представника Министарства здравља Србије, локалних заједница и НИС-а.

На овај начин НИС ће помоћи реконструкцију и адаптацију дечјих диспанзера, набавку савремене медицинске опреме и апарата, као и санитетских возила за низ здравствених установа у партнерским општинама и градовима.

Резултати конкурса и пројекти који ће бити реализовани, објављени су на веб страници zajednicizajedno.nis.eu.

Пројекти из Ниша који су подржани овим конкурсом дати су у табели:

Улагање у побољшање услова за рад здравствених институција је део стратешког опредељења НИС-а, а ова компанија је до сада у подршку установама у којима се лече најмлађи кроз различите програме инвестирала готово 100 милиона динара.