1

50 година српско-норвешког друштва

У Официрском дому у Нишу обележено је 50 година српско-норвешког друштва.
Свечаности је присуствовала у име Града Ниша помоћница градоначелника Марина Костић, која је поздравила присутне, а хор музичке школе “др Војислав Вучковић” извео је пригодан музички програм са химнама Србије и Норвешке.
Председник овог друштва Зоран Петровић иначе одрастао у породици интернирaца, говорио је о великом пријатељству два народа.
Циљ српско – норвешког друштва је да шири пријатељство између два народа које датира још од времена другог светског рата, када је на хиљаде Срба било у нацистичким логорима у Норвешкој где су наишли на огромно приатељство и подршку од стране норвешког народа.
Такође друштво се ангажује на презентацији српске културе, традиције и историје у Норвешкој, организовању контаката српских и норвешких породица и узајамног прихвата, организовања студијских боравака ученика и студената у оба смера, организација пословних контаката српских и норвешких привредника и контаката општина Норвешке са општинама у Србији.



ПОЧЕЛИ ЗАВРШНИ РАДОВИ У ПОПОВЦУ

          Житељи улице Милета Ђурђановића, једне од највећих и најважнијих улица у Поповцу до краја месеца добиће асфалт. У претходној фази завршена је изградња канализационе и водоводне мреже, а сада су у току припремни радови за пресвлачење коловоза, чиме ће бити решени дугогодишњи проблеми мештана.

          Градоначелник Дарко Булатовић који је данас обишао градилиште, поручио је да Град не прави, и не сме да прави никакву разлику између радова.

          ”Није битно да ли су у питању улице и булевари у граду, или канализација, водовод или асфалтирање у селима. Све је једнако важно, и реализацији сваког пројекта и у граду и у селу прилазимо са истом одговорношћу и са намером да се изађе у сусрет грађанима и реше њихови проблеми, без обзира у ком делу Ниша живе”, рекао је градоначелник Дарко Булатовић у разговору са мештанима Поповца.




АСФАЛТИРАЊЕ БУЛЕВАРА НИКОЛЕ ТЕСЛЕ И КОМРЕНСКЕ ПЕТЉЕ

Реконструкција Булевара Николе Тесле је у пуном јеку. Путари компаније Трејс ангажовани су на асфалтирању завршног слоја асфалта на Булевару. Јуче је завршена десна коловозна трака на деоници од раскрснице са Булеваром Хероја са Кошара до улице Александра Медведева, а следи и асфалтирање правца ка излазу из града. Након тога, како је рекао градоначелник Булатовић, наставиће се радови на рехабилитацији коловоза и ка Мосту младости, а паралелно са тим, на тој деоници, почиње изградња  и канализационог колектора за потребе Научно-технолошког парка и новог Студенстког дома.

Истовремено ради се и на реконструкцији коловоза на северном улазу у град са Аутопута, код комренске петље до укључења на Булевар 12. фебруара. Булатовић је рекао да је замена завршног асфалтног слоја била неопходна јер је коловоз био у веома лошем стању, и остављао је изузетно лош утисак на све који долазе у Ниш.

Према његовим речима, радови ће бити завршени у најкраћем могућем року, до краја овог викенда, а такав принцип рада биће примењен и на свим осталим саобраћајницама чија изградња почиње ових дана, како би обуставе и измене режима саобраћаја у граду трајале што краће.