POTVRĐENA ODLIČNA SARADNJA GRADA I REPUBLIKE

U okviru posete Nišu, Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa Gradonačelnikom Darkom Bulatovićem i njegovim saradnicima.

”Imao sam priliku da razgovaram sa premijerkom Brnabić i njenim timom, i upoznam je sa svim projektima na kojima se u Nišu u ovom trenutku radi. Zahvalio sam na izuzetnoj dosadašnjoj saradnji i pomoći koju Vlada i Država nesebično pružaju Nišu u realizaciji brojnih aktivnosti važnih za građane”, rekao je Bulatović i dodao da Grad Niš i Vlada Srbije samo u ovom trenutku zajednički realizuju dvadesetak projekata, od izmeštanja i rekonstrukcije železničkih pruga, Bulevara Cara Konstantina i Nikole Tesle, Naučno-tehnološkog parka, rekonstrukcije Niške tvrđave i lokaliteta Medijana, pa do Gradskog stadiona, streljane, sportskog kompleksa u Rovčetu i, naravno, projekta Niš-Pametan grad.

Premijerka je istakla da je razvoj Niša i uopšte južne i istočne Srbije među prioritetima Vlade Srbije, što se vidi i po velikim ulaganjima u prethodnom periodu, u autoputeve, aerodrom i železnicu, pre svega, i poručila da će se sa dobrom saradnjom nastaviti i dalje.
POLOŽEN KAMEN TEMELJAC ZA NOVU LAMELU ELEKTRONSKOG FAKULTETA

 

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić položila je, zajedno sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem i gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem kamen temeljac Multifunkcionalne laboratorijske lamele Elektronskog fakulteta u Nišu. Zgrada, vredna nešto više od 5 miliona Evra u kojoj će biti instalirana najmodernija oprema, biće završena za 12 meseci, i predstavljaće deo budućeg Naučno-tehnološkog i obrazovnog kompleksa na gradskom polju.

“Ponosan sam kada vidim da naša Vlada, naša Država, ulaže u ono što je život, u ono što je budućnost. U ovom slučaju to je obrazovanje jer je to ulaganje u napredak i budućnost”, rekao je Gradonačelnik Bulatović i naglasio da je ponosan na rezultate saradnje sa Vladom Srbije koja trenutno u Nišu realizuje desetak kapitalnih projekata od ogromne važnosti za grad i građane Niša.

Na samom početku posete Nišu, Premijerka i gradonačelnik obišli su gradilište Naučnotehnološkog parka i istakli zadovoljstvo dinamikom radova. Premijerka Brnabić je poručila da će ovaj izuzetno važan projekat biti završen na vreme, dok je gradonačelnik istakao da je Grad Niš spreman da sve svoje obaveze vezane za prateću infrastrukturu.

Premijerka je obišl i Start ap centar na Elektronskom fakultetu i razgovarala sa zaposlenima iz mikro preduzeća koja trenutno koriste usluge ovog prostora, a potom se susrela i predstavnicima Univerziteta, Privredne komore i tehnoloških i informatičkih kompanija sa ovog područja koji će, najverovatnije, i biti među prvom stanarimi budućeg Naučno tehnološkog parka.

”U IT industriji je ključ i motor našeg budućeg razvoja i uloga Države i Grada biće da pomogne u svakom smislu razvoj i napredak tog segmenta naše privrede”, poručili su Premijerka i Gradonačelnik.