1

Други Евергрин фестивал у Нишу

Другу годину заредом, у Нишу ће бити одржан Евергрин фестивал. Ове године фестивал ће трајати од 29. до 31. маја, а концертни програм биће одржан или на Летњој позорници  у нишкој Тврђави или у Дому војске у зависности од временских прилика.

Прве вечери, 29. маја, биће одржана промоција збирке песама Душка Арсенијевића, који је прошле године добио награду Евергрин фестивала за најбољег текстописца.

Прво концертно вече биће одржано 30. маја, са почетком у 20 часова, а Нишлије ће моћи да чују бројне ванвременске песме, у пратњи оркестра Импресија, а извешће их Жељко Бебек, Радмила Караклајић, Горан Шепа Гале, Тијана Дапчевић, Жељко Самарџић, Џенан Лончаревић и Тања Јовићевић.

Као и на претходном Евергрин фестивалу, последње вечери фестивала, 31. маја, биће одржан симфо-рок концерт групе Бајага и Инструктори и оркестра Импресија.

 Том приликом ће групи Бајага и Инструктори бити додељена награда Евергреен фестивала за 2019. годину. Специјални гости на овом концерту биће хор Средње музичке школе и сопран Катарина Симоновић Иванковић.

Диригент на другом Евергрин фестивалу поново ће бити чувени српски композитор и диригент Војкан Борисављевић.

Евергрин фестивал иначе постао је јавна градска манифестација, одлуком Скупштине Града Ниша, донесене на седници одржаној 19. марта ове године.