Svesrpski Sabor kola srpskih sestara

Sabor Kola srpskih sestara Republike Srbije, regiona i dijaspore, održava se u Nišu 17, 18. i 19. maja  uz učešće 65 Kola srpskih sestara iz 65 gradova Srbije, Crne Gore, Makedonije, Republike Srpske, Hrvatske i dijaspore.
Ovim povodom gradonačelnik Niša Darko Bulatović primio je u Gradskoj kući učesnice ovog skupa.
U kulturnoj istoriji srpskog naroda malo je organizacija i udruženja kojima tok političkih promena nije prekidao rad i kontinuitet. Međutim, posebno je mali broj onih koji su uspevali da obnove rad i vrate se na društvenu scenu Srbije. Kolo srpskih sestara spada u te malobrojne.
“Godina 116 na putu dobročinstva, putem kojim se ređe ide, gde puta nema a ostaje trag, trag za sutra, to su tragovi Kola srpskih sestara gde god da postoje u Srbiji, regionu i dijaspori. 116 godina su ozbiljne godine, išle smo nekada brže, nekada sporije, ali uvek napred, uz one i sa onima kojima je pomoć bila najpotrebnija” rekka je Ljiljana Stojanović predsednica Koka srpskih sestara u Nišu.
U radu Sabora učestvovaće Kola iz Niša, Požarevca, Prokuplja, Vranja, Užica, Subotice, Sombora, Novog Sada, Zrenjanina, Čačka, Smedereva, Beograda, Kuršumlije, Negotina, Zaječara, Aleksandrovca, Petrovca na Mlavi, Stare Pazove, Kule, Melenca, Miloševca, Prizrena, Prištine, Kumanova, Belog Manastira, Savez od 18 Kola srpskih sestara iz Crne Gore, iz Republike Srpske – Brčko, Prnjavor, Crnjelovo, Ugljevik, Donji Žabar, Pelagićevo, Petrovo, Šamac, Orahovljani, Prijedor, Banja Luka, Istočno Sarajevo, Bijeljina, Bratunac, Doboj, Golubinjci, iz Švajcarske – Cirih…
Inače, pristupanje Saboru Kola srpskih sestara je lična odluka, a snagu Saboru daju humani, časni i visoko moralni ciljevi i ubeđenja.