1

ПОТПИСАН УГОВОР О ПОМОЋИ ИНВАЛИДИМА РАДА

Градоначелник Дарко Булатовић и директорица Завода за здравствену заштиту радника “Ниш” Слађана Мајкић потписали су у градској кући Уговор о сарадњи на пројекту  „Здравље инвалида рада“. Партнер на пројекту су и Удружење инвалида рада града Ниша и  Удружење “Животна Снага”.

          Пројектом, за чију је  реализацију  Град  издвојио 5 милиона динара,  биће обухваћено 500 грађана, инвалидских пензионера, који су радили у некадашњим великим индустријским системима, а  сада живе у руралним срединама.

Циљ пројекта је стварање услова за пружање здравствене и социјалне заштите свим угроженим члановима Удружења инвалида рада у руралним подручјима  у циљу унапређења и побољшања њиховог општег здравља и социјалног благостања.

На основу резултата овог пројекта предложиће се  мере активне здравствене заштите радника који раде на радним местима са повећаним ризиком у периоду после одласка у пензију. Мере заштите ће укључити и анализу потребе организовања превентивних здравствених прегледа и после одласка у пензију са предлогом обима, садржаја и временског периода на који ће се они организовати и обављати.