ГРАДОНАЧЕЛНИК БУЛАТОВИЋ У ПЕКИНГУ

  • IMG-5c82a5ea8131acfffaad6ad5c41b248a-V
  • IMG-6b13a7890c7e0cf2b5c6067c75de139b-V
  • kina 1
  • kina 2
  • KINA 3
  • Ljajic-u
image_pdfimage_print

У Пекингу је почео велики међународни самит ”Појас и пут” а у делегацији Србије коју предводи председник Александар Вyчић је и градоначелник Ниша Дарко Булатовић који ће, поред присуства пленарним састанцима и потписивању међудржавних споразума и уговора, имати и сусрете са потенцијалним кинеским инвеститорима.

Градоначелник Ниша је данас присуствовао и потписивању Меморандума о разумевању између Владе Србије и компаније “Хуавеј” за пројекат “Паметни градови”.

Сврха тог документа, које је у име Владе Србије потписао министар телекомуникација Расим Љајић, јесте развој стратегије паметних градова, кроз позиционирање компаније Хуавеј као стратешког партнера за градове и локалне самоуправе попут  Ниша, Београда и Новог Сада.
”Заједничким радом, кроз међусобну размену информација обезбедиће се платформа за развој локалних потенцијала и изградња локалног екосистема у области дигиталне трансформације у јавном, финансијском, образовном и енергетском сектору, као и у области саобраћаја, што је од посебне важности и за будући развој Ниша, као великог балканског чворишта”, рекао је Булатовић по доласку у Пекинг.

Иначе, наша делегација потписала је првог дана посете Пекингу више споразума и меморандума из области инфраструктуре, науке и телекомуникационе сарадње са Кином, а договорено је и образовање Радне групе за инвестициону сарадњу

You may also like...