Обележен Светски дан Рома

У Градској кући данас је обележен Међународни дан Рома.Градоначелник Ниша Дарко Булатовић честитао је овај дан припадницима ромске националне мањине и изразио наду да се убудуће о ромској популацији неће говорити само у контексту заједнице која тешко живи ,већ заједнице која напредује и остварује све своје потребе  као и већинско становништво.

Свечаност у Градској кући организовале су невладине организације чији се рад фокусира ка остваривању грађанских  потреба ромске мањине.

Осман Балић председник Ју Ром центра рекао је да Роми данас представљају један од најмлађих народа у Европи који најбрже напредује у сопственом развоју,а да је на подручју Ниша ромска популација почела да се досељује у 19.веку и то најпре у селу Прва Кутина код Нишке бање.
ОБЕЛЕЖЕН ДАН СЕЋАЊА

Данас је Дан сећања на градјане Ниша пострадале у нацистичком бомбардовању 08. Априла 1941. године.
На Старом нишком гробљу Епископ Нишки господин Арсеније служио је парастос жртвама првог напада на Ниш у ИИ светском рату, а венце на споменик страдалима положили су градоначелник Ниша Дарко Булатовић, представници Града, Нишавског округа, ГО Палилула и представници слободарских, борачких и удружења за неговање традиција ослободилачких ратова.