1

60 година Завода за урбанизам

У официрском дому  данас је обележен вредан јубилеј.ЈП  Завод за урбанизам из Ниша обележио је  укупно 60 година постојања и рада.

Ова реномирана установа своје почетке бележи пре равно 60 година у тадашњем Нишу који је по просторном уређењу следио неке знатно развијеније градове тога доба.

Са развојем града ,развијао се и завод чији су просторни планови и архитектонски домети више пута награђивани током богате историје.Стручњаци из Ниша учествовали су у изради архитектонских решења и просторних урбанистичких планова у многим градовима чиром некадашње Југославије.

На свечаности у Официрском дому међу бројним званицама био је и градоначелник Ниша Дарко Булатовић  који је запосленима честитао јубилеј и истакао да је права реткост данас пронаћи инситуцију која траје шест деценија и функционише са једнаком стручношћу и знањем свих ових година.

Градоначелник је нагласио и значај овог завода чији су стручњаци кроз неколико деценија свога рада просторно и урбанистички поставили темеље модерног града.