1

ПРИЈЕМ ЗА АМБАСАДОРА БЕЛГИЈЕ

Градоначелник Дарко Булатовић разговарао је данас са амбасадором Краљевине Белгије у Србији, његовом екселенцијом Адамом Куном, о могућностима за унапређење сарадње у свим областима од културе, језика, образовања па до привреде.

”О свим овим темама имамо готово једнако мишљење, а то је да потенцијале за напредак  треба искористити”, рекао је Градоначелник Булатовић, након састанка.

Амбасадор Кун је рекао да је у Нишу први пут и да је овај град веома занимљив за инвеститоре из његове земље. Он је поручио да на том пољу треба радити и даље, а да је први корак већ учињен током фебруарског самита у Београду када је потенцијале Града Ниша белгијским привредницима представила Канцеларија за локални економски развој и пројекте.

Градоначелник Булатовић је најавио долазак представника једне велике компаније из Белгије на разговор о сарадњи са ЈКП Наисус, крајем априла, уз оцену да  у свим плановима Ниша изузетно важно место заузима Универзитет и да сарадња која је успостављена на образовном нивоу, од велике користи и значаја за обе стране.