1

БУЛАТОВИЋ : ЖЕЛИМО ЈОШ БОЉУ САРАДЊУ СА БУГАРСКОМ

Градоначелник Дарко Булатовић разговарао је  данас са потпредседницом Владе Републике Бугарске Маријаном Николовом.

Тема сусрета било је стварање услова  за унапређење, пре свега, привредне сарадње, али и могућностима за успостављање ближих веза и у науци, образовању и култури.  Као  примери те сарадње истакнуте су Нишка пивара и компанија Трејс које су у  власништву бугарских компанија и већ годинама успешно раде, али и бројне нишке фирме које имају развијене послове у суседној држави.

Градоначелник Булатовић је потпредседницу Владе Бугарске упознао са инфраструктурним пројектима који се реализују на овом подручју, истакавши завршетак аутопута и електрификацију пруге Ниш-Димитровград, што је од важности за обе државе, а посебно и велике пројекте у Нишу, попут Научнотехнолошког парка и Фабрике за прераду отпадних вода.

”Поносан сам што је у Нишу из године у годину све више гостију и туриста из суседне Бугарске, и желео бих да ту успешну сарадњу у туризму проширимо и на све друге области, пре свега кроз сарадњу малих и средњих предузећа која су нам у овом тренутку најважнија”, рекао је Градоначелник Ниша.

Потпредседница Бугарске Владе истакла је спремност да се, можда управо у Нишу организује српско-бугарски Бизнис форум који би окупио привреднике и економисте из две земље,  и представљао могућност за нове послове и долазак нових инвеститора.

Састанку је присустваовао и амбасадор Бугарске у Београду Ратко је присуствовао и директор РПК Ниш Александар Миличевић, као и један број привредника са овог подручја, који имају дугогодишњу пословну сарадњу са Бугарским компанијама.