1

ПРИЈЕМ ЗА АМБАСАДОРА ВЕЛИКЕ БРИТАНИЈЕ

Градоначелник Дарко Булатовић разговарао је данас у Градској кући са Његовом Екселенцијом Амбасадором Велике Британије у Србији Денисом Кифом,који је у дводневној посети Нишу у оквиру акције ”Pop up” коју ова амбасада по први пут организује управо у нашем граду.

Градоначелник је госту из Велике Британије захвалио за, како је рекао, ”дивну акцију у коју су укључени и наши млади суграђани. Он је упознао амбасадора Кифа са бројним пројектима на чијој се реализацији ради у граду, од инфраструктурних објеката до научно технолошких и образовних система, чији је циљ, како је рекао Градоначелник, да створе услове за побољшање квалитета живота и стандарда наших грађана.

Амбасадор Денис Киф је градоначелнику пренео своје задовољство оним што је видео и доживео током боравка у Нишу и поручио да су могућности за сарадњу у свим областима, од културе, привреде, образовања и науке велике, и да Велика Британија у сваком смислу подржава реформски пут Србије на њеном путу ка Европској унији.

”Ниш и Јорк у Енглеској су повезани још од Цара Константина, а у савремено доба, сваки становник Велике Британије може бити само захвалан грађанима Ниша на пријатељству и савезништву које

датира још од Првог Светског рата, о чему сведочи и гробље на коме су сахрањени британски војници погинули на овим просторима, али и чињеница да је Томас Липтон, још пре једног века проглашен почасним грађанином Ниша”, рекао је Амбасадор Киф.

Пријему је присуствовала и Лена Јовановић из нишке Гимназије Бора Станковић, којој је, захваљујући победи на конкурсу који је расписала Амбасада, припала част да два дана буде у улози Амбасадора Уједињеног Краљевства.