1

Награда за најбоље студенте

У Градској кући данас су градоначелник Ниша Дарко Булатовић и већник Бранислав Качар примили представнике Факултета за спорт и физичко васпитање из Ниша и представника универзитетског спортског савеза са којима ће град реализовати пројекат награђивања 50 најбољих студената нишког универзитета.

Како је најављено Град Ниш и Универзитет ће заједничким снагама подржати идеју да 50 најбољих студената из Ниша борави 7 дана на Копаонику ,где ће под вођством искусних инструктора савладати вештину алпског скијања.

Ниш ће бити први град са југа Србије који ће реализовати овај пројекат,а укупно ће за ову намену бити издвојено 2,6 милиона динара.

Сваки од 11 нишких факултета ће направити ранглисту најбољих студената,који ће сходно утврђеном укупном броју добити сразмерно број места у овој акцији.

Целокупну организацију на себе ће преузети Факултет за спорт и физичко васпитање из Ниша ,што подразумева и све ван пансионске активности ,изнајмљивање скија,набавку ски пасова и спортске активности на снегу.

Идеја за овај пројекат потекла је од професора овог факултета ,а некада врсног рукометаша Љубе Павловића,а заједнички су је подржали Град Ниш и Универзитет у Нишу.