1

Обележен Дан цивилне заштите

У Градској кући у Нишу у сарадњи са Нишавским округом и Сектором за ванредне ситуације, организовано је свечано обележавање 1. марта – Међународног дана цивилне заштите.

Поред припадника Сектора за ванредне ситуације, састанку је присуствовао начелник Полицијске управе, представници Војске Србије, представници Жандармерије и други.

 Цивилна заштита у Републици Србији поново добија на значају и интезивно се ради на њеном јачању и враћању угледа. Циљ је успостављање правовременог и ефикасног одговара друштва на изазове и ризике, формирањем оперативнијих снага цивилне заштите које се могу добро опремити и обучити за деловање у ванредним ситуацијама.

“Недавне кризне ситуације у Јасеновику показале су спремност и обученост припадника цивилне заштите да правовремено реагују у кризним ситуацијама”,рекао је градоначелник Ниша Дарко Булатовић и истакао и спремност мештана овог села и радника Железнице да без одлагања помогну приликом уклањања опасног товара.

На достигнућа Сектора за ванредне ситуације и њихове акције у претходној години подсетили су и начелница Нишавског округа Драгана Сотировски и начелник овог сектора Срђан Митровић.

Заслужним организацијама и појединцима на крају свечаности градоначелник је уручио захвалнице града и златнике са ликом цара Константина.