1

МИНИСТАРКА МИХАЈЛОВИЋ : СЕДИШТЕ „АЕРОДРОМА СРБИЈЕ“ У НИШУ

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је данас да ће Влада развијати регионалне аеродроме у земљи и да ће зато Ниш, у коме се налази други по величини аеродром, постати седиште предузећа „Аеродроми Србије“.

Она је истакла да ће држава наставити да улаже у нишки аеродром са циљем да постане резервни за Аеродром “Никола Тесла” у Београду.

“Ниш је постао место рачвања ауто-путева, железнице и град у коме се налази други по величини и стратешки веома важан аеродром. Влада Србије је улагала у нишки аеродром, уложиће још 240 милиона динара и плус за изградњу торња који ће коштати пет милиона евра”, рекла је Михајловићева новинарима.

“Желимо да „Аеродроми Србије“ буду оператер свим новим аеродромима, а имаћемо их још. Седиште је прво било у Београду, али нема потребе да то буде Београд. Седиште „Аеродрома Србије“ биће у Нишу, будући да нам се у Нишу налази аеродром и да хоћемо да развијемо регионалне аеродроме”, нагласила је министарка.

На питање да ли ће бити нових линија на нишком аеродрому, она је рекла да су дошли до закључка да је врло важно да се у складу са законима додатно улаже у одређене линије које могу да помогну развоју целог нишког краја и да зато Министарство саобраћаја очекује од града Ниша и нишког аеродрома да предложе потенцијалне руте од јавног значаја које би Влада могла да финансијски помогне.

“Када направе анализу тих рута и предложе Министарству, онда ћемо у Влади разговарати у складу са уредбом, расписати тендер за оне који могу да се баве превозом на тим рутама”, додала је Михајловићева.