1

ОБИЛАЗАК ГРАДИЛИШТА НАУЧНО ТЕХНОЛОШКОГ ПАРКА

          Градоначелник Дарко Булатовић обишао је данас градилиште будућег Научнотехнолошког парка на Градском пољу где је од Александра Никчевића представника компаније Конкорд Вест извођача радова добио уверавање да се, без обзира на временске прилике, радови изводе планираном динамиком и без кашњења.

          ”Киша и  хладно време нам праве мале проблеме, јер не дозвољава бетонирање и изолационе радове, али то неће имати утицаја на укупну динамику, тако да ће сви уговорени рокови засигурно бити испоштовани”, рекао је Никчевић.

          Градоначелник Булатовић је истакао да је задовољан током радова, јер је ово важан државни пројекат, али и пројекат од немерљиве важности за град Ниш, и за високообразоване људе и научнике, пре свега.

          Булатовић је нагласио да је ”право задовољство видети на једном месту три велика крана који граде Научно технолошки парк и станове за припаднике снага безбедности, а већ за месец дана овде ће бити још кранова када отпочну радови  на новој згради Електронског факултета, а и на Студентском дому, пошто је све спремно за наставак ове инвестиције која је започета пре петнаест година и до дана данашњег није ништа урађено”.

          Према речима Милана Ранђеловића, директора Канцеларије за локални економски развој и пројекте која испред града прати радове на реализацији овог пројекта, приводе се крају припреме и за почетак изградње нове ламеле Електронског факултета где Град треба да обезбеди недостајућу инфраструктуру и измести поједине постојеће инсталације како би радови могли да почну.

          ”Тендер је окончан, чека се још само сагласност Европске инвестиционе банке око финансија и очекујемо да до краја марта крене и изградња саме зграде нове ламеле Електронског факултета”, истакао је Ранђеловић.