1

ОДРЖАН ЖРЕБ ЗА КУП РАДИВОЈ КОРАЋ 2019.

 

У Кристалној дворани хотела Хајат у Београду одржан је жреб за Куп Радивоја Кораћа који ће бити одржан од 14. до 17. фебруара у Нишу.     Национални кошаркашки куп Србије традиционално ће угостити Спортски центар ”Чаир”, у чијој ће се дворани, ове године, за трофеј надметати Партизан, Црвена Звезда, Мега Бемакс, ФМП, Нови Пазар и Свети Ђорђе.

Како је истакнуто, Град Ниш и Кошаркашки савез Србије сарађују, на обострано задовољство већ годинама, тако да је од 17 финалних турнира Купа Србије у кошарци колико је одржано под именом легенде српске кошарке, чак десет одржано у Хали Чаир, а ово ће бити пета година узастопно како је Ниш домаћин финалне смотре најбољих кошаркашких екипа Србије.

Председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић рекао је да очекује још један одличан турнир на коме ће љубитељи кошарке моћи да уживају у одличној игри.

”Поред најбољих сениора, у Нишу ће тих дана бити и будућност српске кошарке коју ће видети посетиоци Мини купа за пионире који ће бити паралелно одржан у Нишу”, рекао је Даниловић и захвалио Граду Нишу на дугогодишњој успешној сарадњи.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић поручио је да се Ниш већ много пута доказао као одличан домаћин и да нема сумње да ће то бити и сада.

”Ниш ће пети пут заредом бити домаћин овог престижног националног спортског догађаја. Сигурно да постоје разлози за то, а то су добра организација, лепа атмосфера, одлична сарадња са КСС, спортски амбијент… Свим учесницима желим добродошлицу у Царски град на Нишави, да пружате добре партије и сви уживају у вашој игри, као и да сви понесете најлепше утиске и опет нам се вратите”, рекао је Булатовић.

Парове су извлачили тренери АБА лигаша учесника завршног турнира Купа Андреа Тринкијери (Партизан НИС), Милан Томић (Црвена звезда МТС), Дејан Милојевић (Мега Бемакс) и Владимир Јовановић(ФМП).

Жреб је одлучио да се у  четвртфиналу, 14. фебруара састану ФМП – Свети Ђорђе и Партизан НИС – Нови Пазар, а у петак, 15. фебруара Мега Бемакс – Борац и Црвена звезда МТС – Динамик.

Победници ова четири сусрета у суботу ће одмерити снаге у полуфиналу, а финални меч биће одржан у недељу, 17. фебруара.