Sednica Socijalno – ekonomskog saveta Republike Srbije održana u Nišu

  • img_7832
  • img_7841
  • Beta-mqakyspocl-678x381
image_pdfimage_print
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević prisustvovao je sednici Socijalno – ekonomskog saveta Republike Srbije u Nišu gde je poručio da će uskoro i u ovom gradu biti formiran savet na lokalnom nivou.
 
Ministar Đorđević istakao je da će Vlada Srbije nastaviti da radi na unapređenju rada postojećih i formiranju novih lokalnih saveta i dodao da je formiranje lokalnih saveta od velikog značaja, jer utiče na unapređenje celokupnog rada SES-a na nivou države.
 
„Sindikati i poslodavci za nas predstavljaju partnere, jer svi imamo zajednički cilj, a to je izgradnja jedne moderne, jake i ekonomski razvijene Srbije. Socijalno – ekonomski saveti na lokalnom nivou predstavljaju dobru priliku da se razmatraju teme i daju smernice Republičkom savetu za stvaranje još boljih uslova rada, materijalnih davanja i pomoći svim građanima“, istakao je Đorđević.
 
Ministar je rekao da su teme današnjeg sastanka bile izveštaj o radu u toku prošle godine, kao i planovi za tekuću godinu, a posebno je izdvojio i predstavljanje izveštaja o napretku Srbije kada je u pitanju poglavlje 19.
 
„Predstavili smo kratak izveštaj Ministarstva za koji smo dobili pohvale od socijalnih partnera, kao i sugestije, za koje verujem da će nam pomoći u ostvarenju ostalih ciljeva iz poglavlja 19“, naveo je Đorđević.
 
Gradonačelnik Niša Darko Bulatović istakao je da je ovaj sastanak sa Republičkim SES-om, na kom su predstavnici grada Niša imali priliku da se upoznaju sa načinom rada SES-a.
 
Kako kaže, razvoj grada predstavlja suštinu jedne zajednice i to je cilj i grada Niša u narednom periodu, a formiranje SES-a na lokalnom nivou je još jedan korak ka postizanju tog cilja.

Možda Vas zanima i sledeće...