Saradnja departmana Žirond i Niša u oblasti školovanja mladih vatrogasaca

U Vip salonu Gradske kuće danas je održan prijem za predstavnike departmana Žirond,a u okviru projekta saradnje vatrogasne službe ovog departmana i niške Pravno poslovne škole koja školuje buduće vatrogasce.

Delegaciju je predvodila Mariz Desilije načelnica službe za međunarodne odnose departmana,a sastanku su prisustvovali i kapetan Vensan Lator oficir službe za obuku vatrogasaca u departmanu i Žak Loše direktor koledža Šam-Deme u Pelgriju.

Goste iz Francuske primili su dr Saša Živić gradski većnik i pomoćnik gradonačelnika Miloš Milošević uz prisustvo počasnog konzula Francuske u Srbiji Saše Miljkovića i predstavnika Pravno-poslovne škole.

Ukupna vrednost ovog projekta je oko 17 hiljada evra,a škola iz Niša je zadužena za njegovo tehničko sprovođenje uz podršku GO Medijana.Prve godine ovaj projekat biće usmeren ka razmeni francuskih i srpskih stručnih saradnika u obuci učenika za profil vatrogasaca dobrovoljaca.

Delegacija iz Žironda pokloniće Pravno-poslovnoj školi u Nišu neophodna sredstva za realizaciju praktične nastave u okviru obrazovnog profila“ Tehničar zaštite od požara“.