Ulica otvorenog srca u Nišu

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao je danas festival “Niš u srcu” u okviru kojeg je održana Ulica otvorenog srca koja je ugostila preko 20 kositmiranih junaka.

Princeze i prinčevi na trgu Stevana Sremca upoznali su se i družili sa velikim brojem niških mališana. Neki od gostiju karnevala pored Deda mraza i njegovih pomoćnika, bili su i Snežana i Pepeljuga, sneško belić Olaf, Vini Pu, Spajdermen i Betmen kao i mnogi, mnogi drugi.

U okviru obelažavanja Ulice otvorenog srca, na festivalu je održana i predstava za decu po imenu “Put oko sveta”, dok je kasnije nastupio i bend Jayus jazz.

Ulica otvorenog srca je manifestacija čije održavanje u Beogradu traje preko 40 godina. Niš je prvi grad koji organizuje ovakvu manifestaciju i koji će se kao grad gost naći na ovogodišnjoj Ulici otvorenog srca u prestonici
Prva beba u 2019.godini

Grad Niš je u 5 i 15 minuta postao bogatiji za svog prvog sugrađanina u 2019.godini.

Mališana je na svet donela porodilja Stefanović Neda, ovo joj je inače drugo dete.

Kako je zvanično saopšteno iz porodilišta dete je muškog pola rođeno u 5.15 sati,dužine 49 cm i težine 2350 gr.

Ranije u toku noći gradonačelnik je tradicionalno darivao porodilju koja se nešto kasnije porodila i na svet donela dečaka.
Grad Niš dočekao novu 2019.godinu

Nekoliko hiljada Nišlija Novu godinu dočekalo je na Trgu kralja Milana uz Željka Vasića i Leksington bend.
Tradicionalnim vatrometom obeležen je početak 2019. godine.
Željko Vasić, koji je prvi nastupao, svim građanima je poželeo dobro zdravlje,a zatim je zajedno sa Bojanom Vaskovićem kolegom iz Leksington benda otpevao pesmu Pukni zoro.

Leksington bend je okupljene na centralnom trgu zabavljao do dva časa iza ponoći.“Neka se Nova godina poznaje po ovoj večeri”, rekao je Bojan Vasković poželevši Nišlijama srećniju i veseliju Novu godinu.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao je tokom novogodišnje noći dežurne ekipe Jkp Medijana,zatim dežurne u policiji i hitnoj pomoći i ekipe vatrogasaca, koji su se tokom noći starali o čistoći,bezbednosti i zdravlju građana.Noć je protekla relativno mirno,a u niškom porodilištu čekala se prvorođena beba u 2019.godini,ali do ranih jutarnjih sati se to nije desilo pa će se prva beba roditi verovatno tokom prvog dana nove godine.

Posle ponoći gradonačelnik je obišao sa dežurnim lekarima povređene u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Donjeg Međurova koji se oporavljaju u Kliničkom centru i poželeo da se uspešno oporave od posledica ove nesreće.