1

Откривена спомен-плоча на аеродрому Константин Велики

Пре тачно 10 година руски специјалци започели су деминирање терена и писте аеродрома у Нишу.
 
Овим поводом данас је на терминалу аеродрома откривена спомен-плоча.
 
Церемонији су присуствовали највиши градски функционери и аташе за културу и први саветник Амбасаде Руске Федерације Александар Николаевич Конанихин.
 
Поред касетних бомби, руски специјалци открили су и четири авио бомбе, пет минобацачких мина, седам метака за противавионски топ и један детонатор, а поједини делови арсенала потичу још из Другог светског рата.
 
Током рада деминера прегледано је више од 704.000 квадратних метара на аеродрому и његовој околини. 
 
Влада Руске Федерације тада је одобрила  за разминирање нишког аеродрома  помоћ у износу од шест милиона долара.
 
Ова спомен плоча представља скроман знак захвалности грађана Ниша ,за стручно обављен посао уклањања заосталих бомби са подручја аеродрома. 



Аташе за културу амбасаде Русије боравио у Нишу

Поводом отварања спомен плоче на нишком аеродрому у знак сећања на десетогодишњицу уклањања убојитих средстава са писте нишке ваздушне луке у Нишу је боравио Александар Николаевич Конанихин, аташе за културу и први саветник Амбасаде Руске Федерације.

Аташе амбасаде Русије се у Градској кући састао са градоначелником Ниша Дарком Булатовићем и његовим замеником проф.др Милошем Банђуром,а затим су заједно присуствовали церемонији откривања спомен плоче.

Током разговора сарадња града и амбасаде Русије оцењена је као веома добра.

Посебно је било речи о пружању помоћи друштву српско-руског пријатељства,којем ће Град Ниш заједно са амбасадом помоћи логистички и финансијски ,а ускоро се очекује и састанак градоначелника са представницима удружења.

Састанку у Градској кући присутвовали су и представници Српско-руског хуманитарног центра.




Честитка Начелника Градске управе града Ниша поводом предстојећих празника

Честитка Начелника Градске управе града Ниша поводом предстојећих празника

Свим својим суграђанима честитам предстојеће новогодишње и божићне празнике уз жељу да наредну годину проведу у здрављу, миру и благостању и да остану наш најбољи колектив у стварању ефикасног сервиса грађана.

Начелник Градске управе града Ниша Љубиша Јанић