Otkrivena spomen-ploča na aerodromu Konstantin Veliki

Pre tačno 10 godina ruski specijalci započeli su deminiranje terena i piste aerodroma u Nišu.
 
Ovim povodom danas je na terminalu aerodroma otkrivena spomen-ploča.
 
Ceremoniji su prisustvovali najviši gradski funkcioneri i ataše za kulturu i prvi savetnik Ambasade Ruske Federacije Aleksandar Nikolaevič Konanihin.
 
Pored kasetnih bombi, ruski specijalci otkrili su i četiri avio bombe, pet minobacačkih mina, sedam metaka za protivavionski top i jedan detonator, a pojedini delovi arsenala potiču još iz Drugog svetskog rata.
 
Tokom rada deminera pregledano je više od 704.000 kvadratnih metara na aerodromu i njegovoj okolini. 
 
Vlada Ruske Federacije tada je odobrila  za razminiranje niškog aerodroma  pomoć u iznosu od šest miliona dolara.
 
Ova spomen ploča predstavlja skroman znak zahvalnosti građana Niša ,za stručno obavljen posao uklanjanja zaostalih bombi sa područja aerodroma. 



Ataše za kulturu ambasade Rusije boravio u Nišu

Povodom otvaranja spomen ploče na niškom aerodromu u znak sećanja na desetogodišnjicu uklanjanja ubojitih sredstava sa piste niške vazdušne luke u Nišu je boravio Aleksandar Nikolaevič Konanihin, ataše za kulturu i prvi savetnik Ambasade Ruske Federacije.

Ataše ambasade Rusije se u Gradskoj kući sastao sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem i njegovim zamenikom prof.dr Milošem Banđurom,a zatim su zajedno prisustvovali ceremoniji otkrivanja spomen ploče.

Tokom razgovora saradnja grada i ambasade Rusije ocenjena je kao veoma dobra.

Posebno je bilo reči o pružanju pomoći društvu srpsko-ruskog prijateljstva,kojem će Grad Niš zajedno sa ambasadom pomoći logistički i finansijski ,a uskoro se očekuje i sastanak gradonačelnika sa predstavnicima udruženja.

Sastanku u Gradskoj kući prisutvovali su i predstavnici Srpsko-ruskog humanitarnog centra.




Čestitka Načelnika Gradske uprave grada Niša povodom predstojećih praznika

Čestitka Načelnika Gradske uprave grada Niša povodom predstojećih praznika

Svim svojim sugrađanima čestitam predstojeće novogodišnje i božićne praznike uz želju da narednu godinu provedu u zdravlju, miru i blagostanju i da ostanu naš najbolji kolektiv u stvaranju efikasnog servisa građana.

Načelnik Gradske uprave grada Niša Ljubiša Janić