Sednica kriznog štaba

  • IMG_8622
  • IMG_8614
  • IMG_8603
image_pdfimage_print

Najvažniji delovi sistema u slučaju snežnih padavina ,hitna pomoć,čišćenje snega i gradska toplana funkcionišu dobro,ocenjeno je na sednici kriznog štaba za delovanje u vanrednim situacijama kojom je predsedavao gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Sve službe rade u skladu sa očekivanjima i situacija je mnogo bolja u odnosu na ranije godine kada je snežni pokrivač bio znatno manji.

Svetislav Manić komandant zimskih službi ocenio je da je grad potpuno očišćen i da Jkp Medijana prelazi u treći stepen rada.Na lokalu su na terenu i očišćena je moravska magistrala i radi se u višim predelima pa je 80 posto seoskih puteva prohodno ,ali ima raskvašenog snega.Do 16,17 časova biće očišćeni i putevi drugog stepena.
Dragoslav Pavlović direktor Jkp Medijana rekao je da je ovo preduzeće radilo sa 6 mehanizovana vozila i da je situacija povoljna na saobraćajnicama prvog i drugog reda i da je bačeno ukupno 53 tona soli. Očekuje se da će do večernjih sati ulice trećeg i četvrtog stepena prioriteta biti očišćene.

Hitna pomoć reagovala je u selu Kravlje koje je zavejano smetovima ,alu uz pomoć vatrogasaca ekipa je stigla na odredište.
Sve ekipe reagovale su na auto putu prema Leskovcu gde se dogodila teška saobraćajna nesreća,kada se prevrnuo autobus iz Makedonije.

JKP Gradska toplana radi normalno i daljinsko grejanje se odvija stabilno,a nije zabeležen ni povećan broj poziva kol centru.Ukoliko noći budu hladnije sa temperaturom ispod minus pet ,toplana će raditi 24 časa.

Javni prevoz se odvija usporeno i u jutarnjim satima pet linija bilo je skraćeno,ali se situacija u toku dana zahvaljujući ažurnosti ekipa za čišćenje normalizovala na svim relacijama.

Patrole komunalne policije su takođe na terenu ,sa zadatkom da upozore građane da se pravovremeno očisti sneg ispred ulaza u objekte za stanovanje.

Možda Vas zanima i sledeće...