Obaveštenje o javnom pozivu za rešavanje stambenih potreba izbeglica

image_pdfimage_print
Obaveštenje o JAVNOM POZIVU za izbor korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica pri kupovini 23 seoske kuće i dodelu paketa pomoći u vidu nabavke građevinskog materijala i/ili kupovinu kućnih aparata/nameštaja.
Grad Niš obaveštava izbeglice i bivše izbeglice  koje  usled događaja između 1991-1995 godine stekle status izbeglice u Republici Srbiji ,bez obzira  na njihov status u vreme rešavanja stambene potrebe,da će Javni poziv za izbor korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica pri kupovini 23 seoske kuće i dodelu paketa pomoći u vidu nabavke građevinskog materijala i/ili kupovinu kućnih aparata/nameštaja a u okviru Regionalnog stambenog programa-potprojekat 5,biti objavljen 28.01.2019.godine na oglasnim tablama Grada Niša ,mesnih zajednica  i na internet strani Grada Niša i Komesarijata za izbeglice i migracije.
Pomoć je bespovratna i odobrava se izbeglicama sa prebivalištem-boravištem na teritoriji Grada Niša za kupovinu seoske kuće sa okućnicom u iznosu od maksimalno 9500 evra u dinarskoj protivvrednosti i dodelu paketa pomoći u građevisnkom materijalu u maskimalnom iznosu do 1500 evra u dinarskoj protivvrednosti.
Javni poziv će trajati od 28.01.2019-13.03.2019. godine, a sve informacije mogu se dobiti na telefon 018 526-157 ili kod poverenika za ibeglice u TC Kalča,lamela b, prvi sprat kancelarija br.39.

Možda Vas zanima i sledeće...