1

Министарка проф.др Славица Ђукић Дејановић у посети Нишу

Министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику проф. др Славица Ђукић Дејановић боравила је данас у Нишу где се сусрела са градоначелником Дарком Булатовићем,са којим је разговарала о демографској политици  на локалном нивоу.

“Ниш се у погледу демографије налази на републичком просеку са око 9 рођених беба на хиљаду становника,али је неопходно овај тренд подићи на виши ниво и то не само финансијском подршком већ и едукацијом на терену”,рекла је министарка.

“Највећи успех града је што се данас све обавезе измирују редовно у области социјалне и популационе политике. Укупно 150 милиона динара годишње Град Ниш  дотира кроз своје директне мере популационе политике,”рекао је градоначелник.

Министарка је после састанка са градоначелником присуствовала градској седници Савета за здравље ,којом је председавао проф.др Бранислав Тиодоровић,а на којој се анализирају питања везана за функционисање  здравствених установа на нивоу града.Тема данашњег савета за здравље била је управо популациона политика на локалнoм нивоу и њихово усклађивање са мерама државе.