OBILAZAK VIZITORSKOG CENTRA KOD CERJANSKE PEĆINE

          Izgradnja vizitorskog centra kod Cerjanske pećine privodi se kraju. Ukoliko vremenske prilike ne uspore radove, do kraja godine, objekat će biti kompletno završen.

          Radove su danas obišli Gradonačelnik Darko Bulatović i direktor Turističke organizacije Niš Uroš Parlić sa saradnicima.

          Objekat gradi se sredstvima obezbeđenim iz prekograničnog projekta TON-a i Sofije. Ukupan budžet projekta je 587 695 Eura. 477 208 eura je donacija Evropske unije, a ostatak sredstava obezbedio je Grad Niš.

          Vizitorski centar imaće deo za izložbeno-galerijski prostor, smeštaj speleološke opreme, ugostiteljske usluge i odmor posetilaca, kao i prostor za vodiče, obezbeđenje i prodaju karata, i sanitarni čvor, kaže Parlić.

          Gradonačelnik Bulatović je rekao da je ovo još jedan od najvažnih projekata za grad, kada je u pitanju razvoj turizma u Nišu.

         ”Značajan je projekat ne samo zbog samog lokaliteta Cerjanske pećine i njenog potencijala, i velikog broja speleologa i turista koji je posećuju. Ovo neće služiti samo u svrhu ovog lokaliteta, već je značajno za čitavo ovo područje u kome se nalaze i manastiri, banje, pećinski sistemi, i mnogo drugih, turistima zanimljivih znamenitosti”, rekao je Gradonačelnik Bulatović.

          U opštini Pantelej kažu da će aprila otpočeti radovi i asfaltiranju nedostajuće deonice od 300 metara i izgradnji okretnice kod samog doma, čime će čitav ovaj kompleks biti infrastrukturno završen i u svakom trenutku dostupan gostima.