1

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ВРТИЋА У БРЗОМ БРОДУ

          Нишко насеље Брзи Брод ће наредне године добити нови вртић у коме ће бити места за стотинак малишана.

          Градоначелник Дарко Булатовић обишао је данас радове на првој фази изградње овог обданишта, које ће се налазити у старој згради ОШ “Др Зоран Ђинђић” која се комплетно реконструише и добија још један спрат. Нови вртић имаће укупну површину око 700 квадратних метара, од чега ће 350 бити дограђено. Укупна вредност пројекта је око 40 милиона динара, а планирано је да у њему може да борави између 100 и 120 детета, укључујући јаслице и све друге васпитне групе.

          Градоначелник Булатовић је рекао да Град озбиљно схвата проблем недостатка места у вртићима.

          ”Недавно је обданиште Дуванске индустрије прешло у надлежност Пчелице. Дотације за боравак најмлађих исплаћују се и приватним вртићима са лиценцом, под једнаким условима као и оним из састава Пчелице, тако да чинимо све да смањимо листу чекања, која је сада на нивоу од око 1700 деце, што је знатно мање него пре само две или три године”, рекао је Булатовић и за наредну годину најавио почетак изградње још једног вртића, у насељу 9. мај, а затим и у другим деловима града у којима за то постоји потреба.

          Директорка Јавне предшколске установе Пчелица Светлана Митић каже да ће се на овај начин значајно повећати капацитети Пчелице, али и да ће то значити много и деце из овог великог нишког насеља, која су тренутно усмерена ка вртићима у насељу Никола Тесла, Нишкој бањи и Трошарини.

          И председник Градске општине Медијана Небојша Коцић каже да ће нови вртић значити много за људе из овог насеља, и да је циљ да се свим грађанима обезбеде једнаки услови у било ком делу града да живе.