1

ПРИЈЕМ ЗА СТУДЕНТЕ И ПРОФЕСОРЕ ФАКУЛТЕТА УМЕТНОСТИ

          У Градској кући одржан је пријем за професоре и студенте Факултета уметности у Нишу који су се са међународног такмичења у Канади вратили са прегршт медаља, а чак три златне.

          Заменик Градоначелника Милош Банђур истакао је да му је велико задовољство што може да угости овако младе, академски остварене и успешне људе, што је, како је рекао, и огроман успех њиховог матичног факултета.

          ”Три млада професора освојила су прву награду, а њихова студенткиња је освојила такође прву награду, што је јединствен случај у 68 година тог међународног такмичења које окупља најбоље музичаре на хармоници на свету, када је класична музика у питању.       Ради о талентованим и вредним људима, који су уложили много рада, вежбе и припрема, што се на крају и доказало овим великим успехом, на чему им искрено, у име града, честитам”, рекао је Милош Банђур.

          Иначе, екипу нишког Факултета уметности чинила су три професора и три студента. Предводио их је најмлађи доцент у историји Универзитета у Нишу, Никола Пековић који је са колегама Андријом Минчићем и Николом Цветковићем освојио злато, као и студенткиња Дејана Радановић. Велики успех заокружила су и преостала два студента, који су се из Викторије у Канади вратили са освојеним другим и трећим местом на Светском трофеју акордеониста, што ће свима, како су рекли, представљати огроман подстрек за наставак студирања и рада.