PRIJEM ZA STUDENTE I PROFESORE FAKULTETA UMETNOSTI

          U Gradskoj kući održan je prijem za profesore i studente Fakulteta umetnosti u Nišu koji su se sa međunarodnog takmičenja u Kanadi vratili sa pregršt medalja, a čak tri zlatne.

          Zamenik Gradonačelnika Miloš Banđur istakao je da mu je veliko zadovoljstvo što može da ugosti ovako mlade, akademski ostvarene i uspešne ljude, što je, kako je rekao, i ogroman uspeh njihovog matičnog fakulteta.

          ”Tri mlada profesora osvojila su prvu nagradu, a njihova studentkinja je osvojila takođe prvu nagradu, što je jedinstven slučaj u 68 godina tog međunarodnog takmičenja koje okuplja najbolje muzičare na harmonici na svetu, kada je klasična muzika u pitanju.       Radi o talentovanim i vrednim ljudima, koji su uložili mnogo rada, vežbe i priprema, što se na kraju i dokazalo ovim velikim uspehom, na čemu im iskreno, u ime grada, čestitam”, rekao je Miloš Banđur.

          Inače, ekipu niškog Fakulteta umetnosti činila su tri profesora i tri studenta. Predvodio ih je najmlađi docent u istoriji Univerziteta u Nišu, Nikola Peković koji je sa kolegama Andrijom Minčićem i Nikolom Cvetkovićem osvojio zlato, kao i studentkinja Dejana Radanović. Veliki uspeh zaokružila su i preostala dva studenta, koji su se iz Viktorije u Kanadi vratili sa osvojenim drugim i trećim mestom na Svetskom trofeju akordeonista, što će svima, kako su rekli, predstavljati ogroman podstrek za nastavak studiranja i rada.