1

Додељене потврде учесницима програма У-НИ пракса 2018.

Представници Града и Универзитета у Нишу уручили су студентима данас у Великој сали Универзитета у Нишу потврде о обављеној радној пракси. Пракса је трајала месец дана, током новембра 2018. године, без накнаде, у јавним предузећима, Градској управи и службама, установама културе и спорта и градским општинама.

 У-НИ пракса 2018. је замишљена као пројекат помоћи младим људима, студентима завршне године основних студија и студентима мастер студија високообразовних институција Универзитета у Нишу, да за време, и након свог студирања, месец дана раде у јавном сектору. Пружа могућност студентима да стекну искуство у различитим областима. Рад у јавном сектору је одлична прилика да се професионално развијају и стекну потребне вештине.

Циљ праксе за студенте је стицање практичног стручног искуства у раду, прибављање Потврде о обављеној пракси коју издаје Град Ниш и Универзитет у Нишу, могућност добијања препоруке од стране институције у којој студент обавља праксу и могућност признавања праксе као додатне активности од стране образовних институција у виду 3 ЕСП бода.

Ове године на пракси је учествовало 30 студената. Сви практиканти и ментори су попунили евалуациони упитник који се односи на праксу како би се дефинисале смернице и предлози за унапређење праксе за наредну годину. Општа оцена програма У-НИ пракса 2018 је одлична по мишљењу и практиканата и ментора.

Циљ У-НИ праксе за наредни период је да се прошири и на приватни сектор.