Dodeljene potvrde učesnicima programa U-NI praksa 2018.

  • U-NI-praksa-sertifikati-2018
  • 20181203_133319
  • 20181203_133324
  • DSC_7758
  • fotka
image_pdfimage_print

Predstavnici Grada i Univerziteta u Nišu uručili su studentima danas u Velikoj sali Univerziteta u Nišu potvrde o obavljenoj radnoj praksi. Praksa je trajala mesec dana, tokom novembra 2018. godine, bez naknade, u javnim preduzećima, Gradskoj upravi i službama, ustanovama kulture i sporta i gradskim opštinama.

 U-NI praksa 2018. je zamišljena kao projekat pomoći mladim ljudima, studentima završne godine osnovnih studija i studentima master studija visokoobrazovnih institucija Univerziteta u Nišu, da za vreme, i nakon svog studiranja, mesec dana rade u javnom sektoru. Pruža mogućnost studentima da steknu iskustvo u različitim oblastima. Rad u javnom sektoru je odlična prilika da se profesionalno razvijaju i steknu potrebne veštine.

Cilj prakse za studente je sticanje praktičnog stručnog iskustva u radu, pribavljanje Potvrde o obavljenoj praksi koju izdaje Grad Niš i Univerzitet u Nišu, mogućnost dobijanja preporuke od strane institucije u kojoj student obavlja praksu i mogućnost priznavanja prakse kao dodatne aktivnosti od strane obrazovnih institucija u vidu 3 ESP boda.

Ove godine na praksi je učestvovalo 30 studenata. Svi praktikanti i mentori su popunili evaluacioni upitnik koji se odnosi na praksu kako bi se definisale smernice i predlozi za unapređenje prakse za narednu godinu. Opšta ocena programa U-NI praksa 2018 je odlična po mišljenju i praktikanata i mentora.

Cilj U-NI prakse za naredni period je da se proširi i na privatni sektor.

Možda Vas zanima i sledeće...