Prijem za ambasadora Danske

Ambasador Danske u Srbiji, NJ.E. Anders Hougor, sastao se danas u Gradskoj kući sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem i njegovim zamenikom prof.dr Milošem Banđurom.

Tokom susreta bilo je reči o pre svega privrednoj saradnji grada i ove skandinavske zemlje.U Nišu već posluju Danske kompanije ,a sa delegacijom ambasade sastanku su priustvovali i čelnici kompanije Better collective,koja posluje u oblasti softverske tehnologije.

 “U gradu već funkcioniše nekoliko danskih kompanija ,a ja sam iskoristio priliku da upoznam njegovu ekselenciju sa potencijalom našeg grada u IT sektoru i da uputim poziv i drugim kompanijama iz ove zemlje da investiraju ovde”,rekao je gradonačelnik.

Osnovana u Danskoj 2004. godine, kompanija Better collective ima sedište u Kopenhagenu. Danas kompanija ima globalno prisustvo, proširili su se izvan danskih granica. Trenutno imaju kancelarije u Parizu, Beču i Nišu.

Better collective  je vodeći razvojnik obrazovnih platformi u okviru gaming industrije. Kroz proizvode nastoje da učine sportsko klađenje i kockanje zabavnim, transparentnim i poštenim ,za globalnu mrežu online klađenja.

Za dve godine u ovoj kompaniji u Nišu zapošljeno je oko 70 programera,a postoji namera da se tokom sledeće godine ovaj broj udvostruči.