ПОЗИВ НА ЈАВНУ РАСПРАВУ О НАЦРТУ ИЗМЕНА СТАТУТА ГРАДА НИША

image_pdfimage_print

Поштовани грађани,

Одлуком о изменама и допунама Статута града Ниша врши се усклађивање Статута града Ниша са Законом о изменама и допунама Закона о локалној самоуправи. Измене Закона о локалној самоуправи доносе важна унапређења постојећег система локалне самоуправе, нарочито у делу који се односи на веће учешће јавности у раду локалне самоуправе, проширивање делокруга Градског већа, уређивања и функционисања месне самоуправе.

Имајући у виду обавезу Града да на одговоран и транспарентан начин унапреди своје функционисање и функционисање институција у складу са законом, што подразумева и сарадњу са институцијама и грађанима, задовољство ми је да Вас обавестим да је Градско веће Града Ниша утврдило Нацрт одлуке о изменама и допунама Статута града Ниша.

Јавна трибина о Нацрту одлуке о изменама и допунама Статута града Ниша, биће одржана дана 04.12.2018. године, у великој сали Скупштине града Ниша, ул. Николе Пашића бр. 24, Ниш, у трајању од 12,00 до 14,00 сати.

Циљ одржавања јавне трибине је давање могућности грађанима и представницима институција да учествују у поступку израде измена и допуна Статута града Ниша, ради његовог усклађивања са Законом о локалној самоуправи.

Нацрт одлуке о изменама и допунама Статута града Ниша можете видети овде, а доступан је и на званичној интернет презентацији Града Ниша www.gu.ni.rs.

ПРЕДСЕДНИК ГРАДСКОГ ВЕЋА ГРАДА НИША

Дарко Булатовић

You may also like...