1

58 ГОДИНА ЕЛЕКТРОНСКОГ ФАКУЛТЕТА

          Електронски факултет у Нишу обележио је данас 58 година рада и постојања. Свечаној академији одржаној у амфитеатру нишке колевке електронике и напредних технологија, поред Ректора Универзитета Проф. Др Драгана Антића, Градоначелника Ниша Дарка Булатовића, чланова Сената Универзитета, Савета факултета и представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја, присуствовали су и бројни пријатељи, колеге и гости, међу којима и декани и продекани више високошколских институција из наше земље и иностранства, пре свега Бугарске, Северне Македоније и Републике Српске.

          Градоначелник Булатовић, поручио је да је, великим делом захваљујући управо овом факултету и стручњацима који су се ту образовали, Ниш деценијама са поносом носио епитет Града електронике, и да је сада циљ да се тај углед поврати, и да Ниш буде поново препознатљив као центар електронике и напредних технологија.

          ”Град ће, у том смислу, учинити све да, у сарадњи са Владом и  државним институцијама, помогне развој и унапређење науке у Нишу. У том циљу гради се нова Ламела Електронског факултета, изграђен је Стартап центар, а ускоро ћемо добити и Научно-технолошки парк, јер је улагање у знање, улагање у будућност и читав живот,” рекао је Градоначелник.

          Данашња свечаност била је прилика да се плакетама и захвалницама изрази признање најуспешнијим студентима и наставницима за резултате у претходној години, док су златни индекси уручени некадашњим електронцима, који су факултет уписали пре тачно 50 година.
ПРИЈЕМ ЗА УЧЕСНИКЕ ЗЛАТНЕ РУКАВИЦЕ И БОКСЕРСКЕ ЛЕГЕНДЕ

          У Градској кући у Нишу данас је одржан свечани пријем за чланове боксерских репрезентација Србије и Русије који учествују на турниру Златна рукавица који се овог викенда одржава у нишкој хали Чаир.

          Поред садашњих спортиста и селектора две репрезентације, пријему су присуствовале и легенде некадашњег српског и југословенског бокса, и освајачи мноштва медања са највећих светских такмичења попут Тадије Качара, Пузовића, Шаћировића, Вујковића и, наравно, нишлије Слободана Цобија Павловића.

          Пријему су, поред Градоначелника Дарка Булатовића присуствовали и заменик градоначелника Милош Банђур и градски већник Бранислав Качар.

          Градоначелник Булатовић је захвалио свим гостима што су дошли у Ниш у коме се после 21 године паузе организује једна велика боксерска смотра каква је Златна рукавица, а све у склопу напора да се  некада најтрофејнији југословенски спорт врати на велика врата у наш град.

          Градоначелник је поручио да ће Ниш наставити да помаже развој спорта и оживљавање боксерске традиције, и репрезентативцима Србије и Русије пожелео пуно успеха, како на овом турниру, тако и на свим такмичењима убудуће, у нади да ће и неко од садашњих нишких боксера поновити резултате и успехе некадашњих мајстора  ове племените вештине.
ПОЗИВ НА ЈАВНУ РАСПРАВУ О НАЦРТУ ИЗМЕНА СТАТУТА ГРАДА НИША

Поштовани грађани,

Одлуком о изменама и допунама Статута града Ниша врши се усклађивање Статута града Ниша са Законом о изменама и допунама Закона о локалној самоуправи. Измене Закона о локалној самоуправи доносе важна унапређења постојећег система локалне самоуправе, нарочито у делу који се односи на веће учешће јавности у раду локалне самоуправе, проширивање делокруга Градског већа, уређивања и функционисања месне самоуправе.

Имајући у виду обавезу Града да на одговоран и транспарентан начин унапреди своје функционисање и функционисање институција у складу са законом, што подразумева и сарадњу са институцијама и грађанима, задовољство ми је да Вас обавестим да је Градско веће Града Ниша утврдило Нацрт одлуке о изменама и допунама Статута града Ниша.

Јавна трибина о Нацрту одлуке о изменама и допунама Статута града Ниша, биће одржана дана 04.12.2018. године, у великој сали Скупштине града Ниша, ул. Николе Пашића бр. 24, Ниш, у трајању од 12,00 до 14,00 сати.

Циљ одржавања јавне трибине је давање могућности грађанима и представницима институција да учествују у поступку израде измена и допуна Статута града Ниша, ради његовог усклађивања са Законом о локалној самоуправи.

Нацрт одлуке о изменама и допунама Статута града Ниша можете видети овде, а доступан је и на званичној интернет презентацији Града Ниша www.gu.ni.rs.

ПРЕДСЕДНИК ГРАДСКОГ ВЕЋА ГРАДА НИША

Дарко Булатовић