Prezentacija programa “Romakted”

image_pdfimage_print

Prezentacija programa “Romakted”

U Gradskoj kući u Nišu održana je prezentacija programa Romakted,koji sprovodi Savet Evrope i koji ima za cilj da pruži podršku romskoj populaciji od strane lokalne samouprave u različitim segmentima.

Program nosi naziv “Promovisanje dobrog upravljanja i osnživanje romske zajednice na lokalnom nivou”.

Formirana je i Instucionalna Radna grupa  sa ciljem unapređenja komunikacije i koordinacije aktivnosti, te poboljšanja delotvornosti rada službi koje se na lokalnom nivou bave problemima Roma,kao stručno radno telo Gradskog veća  Grada Niša.

Ovo je projekat koji uz podršku Evropske unije sprovodi Savet Evrope u sedam zemalja Zapadne Evrope i Turskoj, a fokusiran je na izgradnju političke volje i podršci lokalnim samoupravama da izgrade kapacitete za podršku romskoj zajednici, ali i podršku romskim zajednicama da unaprede svoj sopstveni život.

Program “ROMACTED“  je usresređen na potrebe koje iskažu lokalne i romske zajednice u rešavanju zajedničkih problema iz različitih oblasti.

Pored toga, cilj programa je da osnaži Rome i Romkinje i na individulanom nivou kroz unapređenje ličnih kapaciteta i veština za ostvarivanje svojih prava.

 

Možda Vas zanima i sledeće...