Презентација програма “Ромактед”

image_pdfimage_print

Презентација програма “Ромактед”

У Градској кући у Нишу одржана је презентација програма Ромактед,који спроводи Савет Европе и који има за циљ да пружи подршку ромској популацији од стране локалне самоуправе у различитим сегментима.

Програм носи назив “Промовисање доброг управљања и оснживање ромске заједнице на локалном нивоу”.

Формирана је и Инстуционална Радна група  са циљем унапређења комуникације и координације активности, те побољшања делотворности рада служби које се на локалном нивоу баве проблемима Рома,као стручно радно тело Градског већа  Града Ниша.

Ово је пројекат који уз подршку Европске уније спроводи Савет Европе у седам земаља Западне Европе и Турској, а фокусиран је на изградњу политичке воље и подршци локалним самоуправама да изграде капацитете за подршку ромској заједници, али и подршку ромским заједницама да унапреде свој сопствени живот.

Програм “ROMACTED“  је усресређен на потребе које искажу локалне и ромске заједнице у решавању заједничких проблема из различитих области.

Поред тога, циљ програма је да оснажи Роме и Ромкиње и на индивидуланом нивоу кроз унапређење личних капацитета и вештина за остваривање својих права.

 

You may also like...