1

МИЛОШ МИЛОШЕВИЋ ИМЕНОВАН ЗА ПОМОЋНИКА ГРАДОНАЧЕЛНИКА

Градоначелник Дарко Булатовић потписао је решење о постављењу Милоша Милошевића, доскорашњег градског већника за новог помоћника градоначелника.

Према речима градоначелника Милошевић ће бити ресорно задужен за изградњу града.

”Он је две године радио као градски већник задужен за изградњу и ту је показао, по мени, одличне резултате. Замолио сам га да наставимо сарадњу и да у будућем периоду обавља дужност помоћника градоначелника”, рекао је Булатовић за Нишку телевизију.

”Оно што је значајно јесте да је Милошевић дао отказ у Градској топлани и да ће бити ангажован искључиво на месту помоћника градоначелника, и ту ће остваривати своја права и, надам се, успешне резултате за град Ниш”, рекао је градоначелник Булатовић.

Да подсетимо, пре неколико недеља са места помоћника градоначелника Ниша разрешени су проф. Др Небојша Ранђеловић и Зоран Раденковић. С обзиром да по Закону ова функција изискује пуно радно време без могућности за радно ангажовање на другом месту, они су одлучили да задрже своја тренутна радна места, што је и био разлог за разрешење.

”Тиме смо отклонили и примедбе надлежних инспекцијских органа и поступили у складу са одредбама позитивног законодавства”,  рекао је Градоначелник Ниша.

 




Сарадња Града Ниша и специјалне школе са домом ученика ”Бубањ”

Секретаријат за пољоприведу је у сарадњи са предузећем „Аграрсервис“ из Доњег Матејевца а у циљу едуковања што већег броја најмлађих становника нашег Града успешно, окончао пројекат са специјалном школом са домом ученика ”Бубањ”. У склопу акције, специјалној школи поклоњено је два пластеника-тунела која ће деци користити да на практичним примерима развију основна знања о гајењу цвећа и поврћа а која ће свакако позитивно утицати на њихов даљи развој.

На основу захтева специјалне школе са домом ученика ”Бубањ” која остварује програм наставе и учења за образовни профил цвећар-вртлар и у поступку је верификације образовни профил повртар, организована су предавања за децу-ђаке са сметњама у развоју и инвалидитетом у организацији Секретаријата за пољопривреду и то две презентације у извођењу еминентних стручњака са територије Града Ниша који су на најбољи начин пренели основна знања о обради земљишта, о начину припреме расада, саме садње и даљег одржавања биљака у пластеницима. Презентацијама су присуствовала како деца тако и њихови родитељи који су овај пројекат оценили највишим оценама и као прави начин за укључивање локалне самоуправе и друштвено одговорних предузећа у раст и развој своје деце.

Сарадњу Секретаријата за пољопривреду и школе свесрдно је подржао и Градоначелник Града Ниша Дарко Булатовић уз констатацију да ова сарадња показује пут којим сви морамо да се руководимо и да свако у оквиру својих могућности мора помогати ономе коме је помоћ најпотребнија. Нагласио је и да ће Град Ниш и надаље помагати сваком детету на градском и сеоском подручју да развија своје способности јер нам је свако дете битно и трудићемо се да свакоме обезбедимо што квалитетнији развој.

Секретар секретаријата Саша Стоиљковић највио је да ће и надаље стручна лица из Секретаријата за пољопривреду са децом и васпитачима школе наставити интезивну сарадњу како би се пренос знања наставио.