1

ОТВОРЕНА ЈАВНА ГАРАЖА КОД ДОМА ЗДРАВЉА

Нишлијама је данас свечано предата на коришћење прва јавна гаража у Нишу, на месту некадашњег неуређеног паркиралишта код Дома здравља, у улици Војводе Танкосића.

Објекат ће носити назив по трагично настрадалом старешини 63. Падобранске бригаде, мајору Горану Остојићу, који је изгубио живот у борби са албанским терористима на Кошарама 1998. године.

Предлог да прва нишка јавна гаража понесе име мајора Остојића стигла је од његових сабораца, наравно, уз сагласност породице.

Нова гаража имаће 70 паркинг места, на два нивоа и биће доступна грађанима 24 сата дневно. Како је најавио директор ЈП Паркинг сервис Дејан Димитријевић, до краја новембра паркирање се неће наплаћивати, а цена паркирања убудуће биће 40 динара по сату, без временског ограничења.

У  ноћним сатима, ван радног времена Дома здравља, гаражу ће моћи да користе и станари околних зграда са плаћеним реонским картама.

Градоначелник Дарко Булатовић је рекао да је ово први корак у коначном решавању дугогодишњег проблема недостатка паркинг простора у најпрометнијим деловима града. Он је најавио скори почетак изградње вишеетажне гараже капацитета 150 паркинг места и на Синђелићевом тргу иза Народног позоришта.

 




Пријем за стонотенисерке Бугарске и Србије

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић и градски већник Бранислав Качар примили су данас у Градској кући женске стонотениске репрезентације Србије и Бугарске,које ће данас од 17 сати одмерити снаге у оквиру квалификација за Евроспко првенство.

У разговору са репрезентативкама градоначелник је пожелео пуно успеха селекцијама у данашњем мечу и посебно истакао спремност Града Ниша да увек буде добар домаћин и организатор  значајних мечева које игра српски стонотениски тим.

Селектор репрезентације Србије Слободан Стојанов захвалио се на топлом пријему и изразио уверење да ће и нишка публика пружити значајну подршку нашим играчицама у овом мечу.Екипе које освоје прво и друго место иду у следећу фазу квалификација ,на турнир који ће маја месеца следеће године бити одржан у Француској.

Тренер рперезентације Бугарске Асен Асенов рекао је да је Србија фаворит ,јер је претходни меч ове две екипе решен у корист стонотенисерки Србије резултатом 3-1 ,али да очекује да његова екипа данас у Нишу пружи достојан отпор.Поред ове две селекције у овој групи је и репрезентација Шкотске ,која је за сада без победе.

Меч квалификација за европско првенство у стоном тенису за жене игра се данас  од 17 часова у хали школе „Душко Радовић“.