1

ПРИЈЕМ ЗА АМЕРИЧКОГ АМБАСАДОРА

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић разговарао је данас у градској кући са Његовом Екселенцијом Амбасадором САД у Србији Кајлом Скатом.

На састанку је констатована добра досадашња сарадња локалне самоуправе и Амбасаде Сједињених држава, посебно на пољу развоја цивилног сектора и проширења привредне, културне и научне сарадње.
Градоначелник је Амбасадора Ската упознао са тренутним активностима у граду, пре свега у светлу стабилизације Буџета, што повећава капацитете и потенцијале за развој и привлачење нових инвестиција.

Говорећи о сарадњи са САД, Градоначелник Булатовић је посебно истакао пример Филип Мориса који је недавно обележио 15 година пословања у Нишу, а и даље представља највећу и најзначајнију страну инвестицију у Нишу, и изразио наду да ће стопама америчког дуванског гиганта ускоро поћи и још нека од великих компанија, посебно имајући у виду да ће будући Научно-технолошки парк имати  капацитете повољне и за неке од америчких информатичких гиганата.

Његова екселенција Кајл Скат је поручио да је Амбасада САД у Београду искрено посвећена одржавању што бољих веза америчког и српског народа, што је много пута потврђено до сада, донацијама, попут данашње, намењене Дечијој онколошкој клиници, али и кроз подршку бројним пројектима цивилног сектора, медија и, наравно, развоју привреде, науке, културе и уметности.

Амбасадор Скат је нагласио и спремност да подржи и сваку намеру америчких инвеститора да дођу у Ниш, што је, како је рекао, од велике важности за развој овог дела земље, и унапређење односа САД и Србије