1

ГРАДОНАЧЕЛНИК ОБИШАО НОВО СЕЛО, ЧОКОТ, МЕЂУРОВО…

Градоначелник Дарко Булатовић наставио је обилазак насеља на територији Градске општине Палилула у склопу припрема за израду градског буџета  за 2019. годину и планова за комунално уређење и изградњу.

Он је данас са сарадницима из ГО Палилула, Дирекције за изградњу града и надлежних градских служби обишао неколико локација у насељу 9. Мај, Чокоту и Доњем Међурову које су на недавним састанцима сами мештани ових насеља истакли као приоритете за решавање комуналних и инфраструктурних проблема.

Градоначелник Булатовић је најавио обимне радове који ће отпочети већ на пролеће. Како је рекао, комплетно ће бити реконструисани путеви према Лалинцу, Чокоту и Доњем Међурову, деветнаест улица у Новом селу добиће нову водоводну мрежу, још десетак канализацију и асфалт, а уколико све буде по плану, већ наредне године могле би да буду завршене и све неопходне радње за почетак изградње преко потребног вртића у Насељу 9. Мај.

Поред тога, Булатовић је рекао и да ће разговарати са Епископом нишким Арсенијем о могућности да Град помогне и подржи наставак изградњу цркве у овом насељу, за коју су темељи одавно подигнути.