BULATOVIĆ U PASI POLJANI

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović obišao je danas sa saradnicima Pasi poljanu.

Ova poseta usledila je nakon prošlonedeljnog razgovora sa meštanima ovog gradskog naselja o rešavanju gorućih komunalnih problema.

Gradonačelnik je, zajedno sa čelnim ljudima Gradske opštine Palilula, JKP Naisus, Parking servisa, Sekretarijata za planiranje, Sekretarijata za imovinu i Direkcije za izgradnju grada, obišao dvadesetak ulica u naselju kako bi se zajedno  uverili u realno stanje i potrebe građana.

U razgovoru sa meštanima, gradonačelnik Bulatović je istakao da je cilj ove posete uvid u realno stanje, na osnovu koga će se, u saradnji i dogovoru sa građanima, a u skladu sa mogućnostima Grada, odrediti prioriteti i sačiniti plan izgradnje i komunalnog uređenja, i naravno definisati Budžet za narednu godinu.

Bulatović je rekao da je realno očekivati da će radovi na izgradnji kanalizacione ili vodovodne mreže, asfaltiranju ulica krenuti već u prvim danima proleća, pod uslovom da do tada bude obezbeđena sva potrebna planska dokumentacija, rešeni imovinski odnosi i dobijena građevinska dozvola.

I pre tog roka radiće se na postavljanju ulične rasvete u delovima Pasi Poljane gde ona nedostaje, a dogovoreno je da u planove, između ostolog,  uđe i ograđivanje  igrališta u dvorištu stare škole, što meštani traže već godinama.

Gradonačelnik je poručio da će novca  u gradskom budžetu biti mnogo više nego ove godine, ali ipak nedovoljno da se baš svi problemi reše i sve ulice završe. Zato će se, kako je rekao, u narednih par nedelja organizovati još jedan susret sa meštanima, na kome će i konačno biti definisani prioriteti i projekti koji će biti realizovani u 2019.-oj, a koji u narednim godinama.

Cilj je da sa sredstvima kojima raspolažemo, a biće ih, naglašavam bar trostruko više nego ranijih godina, uradimo najviše što može, uz apsolutno poštovanje propisa i Zakona, poručio je Gradonačelnik Bulatović i najavio sličan obilazak i ostalih delova Niša.