БУЛАТОВИЋ У ПАСИ ПОЉАНИ

  • IMG_0084
  • IMG_0085
  • IMG_0087
  • IMG_0089
  • IMG_0091
image_pdfimage_print

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић обишао је данас са сарадницима Паси пољану.

Ова посета уследила је након прошлонедељног разговора са мештанима овог градског насеља о решавању горућих комуналних проблема.

Градоначелник је, заједно са челним људима Градске општине Палилула, ЈКП Наисус, Паркинг сервиса, Секретаријата за планирање, Секретаријата за имовину и Дирекције за изградњу града, обишао двадесетак улица у насељу како би се заједно  уверили у реално стање и потребе грађана.

У разговору са мештанима, градоначелник Булатовић је истакао да је циљ ове посете увид у реално стање, на основу кога ће се, у сарадњи и договору са грађанима, а у складу са могућностима Града, одредити приоритети и сачинити план изградње и комуналног уређења, и наравно дефинисати Буџет за наредну годину.

Булатовић је рекао да је реално очекивати да ће радови на изградњи канализационе или водоводне мреже, асфалтирању улица кренути већ у првим данима пролећа, под условом да до тада буде обезбеђена сва потребна планска документација, решени имовински односи и добијена грађевинска дозвола.

И пре тог рока радиће се на постављању уличне расвете у деловима Паси Пољане где она недостаје, а договорено је да у планове, између остолог,  уђе и ограђивање  игралишта у дворишту старе школе, што мештани траже већ годинама.

Градоначелник је поручио да ће новца  у градском буџету бити много више него ове године, али ипак недовољно да се баш сви проблеми реше и све улице заврше. Зато ће се, како је рекао, у наредних пар недеља организовати још један сусрет са мештанима, на коме ће и коначно бити дефинисани приоритети и пројекти који ће бити реализовани у 2019.-ој, а који у наредним годинама.

Циљ је да са средствима којима располажемо, а биће их, наглашавам бар троструко више него ранијих година, урадимо највише што може, уз апсолутно поштовање прописа и Закона, поручио је Градоначелник Булатовић и најавио сличан обилазак и осталих делова Ниша.

You may also like...