1

Отворен сајам запошљавања и сајам образовања

  У оквиру Форума напредних технологија који се одржава у Oфицирском дому ,данас је организован четврти по реду Сајам запошљавања,образовања и професионалне орјентације.

 На свечаном отварању сајма приутнима се обратио државни секретар у Министарству рада,запошљавања борачких и социјалних питања Светозар Алексов ,а присутне је поздравио и градоначелник Ниша Дарко Булатовић који је рекао да „Сајам запошљавања који се одржава у граду у који држава озбиљно инвестира са намером да постане национални али и регионални технолошки центар 21. века, заиста представља јединствену прилику за све који траже запослење из области информационих и комуникационих технологија, електронике, машинства и напредних технологија уопште.

  Ово је право место да се, с једне стране, сагледају образовни потенцијали града Ниша, али и потребе сектора привреде за људским ресурсима, са друге стране. Нишки форум напредних технологија и сајам запошљавања као његов саставни део организовали смо са циљем да јавности презентујемо привредне, научно-образовне и кадровске потенцијале Ниша и читавог региона“рекао је градоначелник Булатовић.

  Након свечаног отварања делегације Министарства ,Владе Републике Србије ,Националне службе за запошљавање и Града Ниша и бројне званице обишле су штандове компанија и образовних институција у великој сали Официрског дома.

   Раст компанија које послују у домену напредних технологија,је евидентан, а људски ресурси су један од најбитнијих фактора тог раста.

  Управо зато су специјализовани сајам запошљавања и сајам професионалне оријентације саставни део Форума напредних технологија. Ово је и одлична прилика да се сагледају образовни потенцијали које град пружа са једне стране и да се види шта је оно што је привреди од људских ресурса потребно, са друге стране.

   У складу са концепцијом главне манифестације, на сајму запошљавања тражиће се занимања из области информационих и комуникационих технологија, електронике, машинства, биомедицине и напредних технологија уопште.

  Ово је јединствена прилика за све који траже послове у овим областима да се представе послодавцима, распитају о условима запошљавања и перспективама за рад, предају своје пријаве и радне биографије.

  На Сајму професионалне оријентације учествоваће средње, више школе и факултети, образовне установе које имају значајну улогу у обезбеђивању адекватне структуре људских ресурса, што је од посебног значаја за будућа запошљавања. Усклађеност образовног система са потребама привреде и технолошким развојем, омогућава младима да се у свом граду школују за веома перспективна занимања будућности.