1

НОВИ АСФАЛТ ЗА ВЕЛЕПОЉЕ И ПАЛИГРАЦЕ

      У току је реконструкција пута од Палиграца до Велепоља. Реализација овог пројекта реализује се средствима из Буџета  Републике Србије кроз пројекат ревитализације саобраћајница на сеоском подручју. Дужина деонице која се реконструише у овој фази је 2600 метара, а Градоначелник Ниша Дарко Булатовић, који је обишао радове, поручио је да ће се наредне године радити и на поправци преосталог дела пута ка Горњој Трнави, који је важан не само за мештане ових села, већ и зато јер је овај правац најкраћа веза Ниша и Сокобање, односно лечилишта на Озрену.

       Градоначелник је, за наредну годину, најавио и нова, велика улагања у санацију путне инфраструктуре, али и реконструкцију водоводне и електромреже на овом делу територије Града Ниша, како би се, како је рекао, мештанима ових села створили што бољи услови за живот.

       Поред асфалтирања најважнијих и најфреквентнијих саобраћајница, важних и за несметано одвијање јавног превоза, претходних месеци се радило се и на обнови и ревитализацији атарских путева. Поред Велепоља и Палиграца, према речима, градског секретара за пољопривреду Саше Стоиљковића, атарски путеви се уређују и у Чокоту, Новом селу, Пасјачи и Малчи.