4. FORUM NAPREDNIH TEHNOLOGIJA

  • IV Forum naprednih tehnologija
  • FORUM NT
image_pdfimage_print

U Oficirskom domu u Nišu, od 6. do 8. novembra biće održan 4. Forum naprednih tehnologija.

Cilj ovog privredno-naučnog okupljanja je prezentacija privrednih, naučno-obrazovnih i institucionalnih potencijala Niša u oblasti naprednih tehnologija. Kao i prethodnih godina organizovaće se stručni panel i prezentacije privrednih, naučno-obrazovnih i institucionalnih potencijala grada.

Forum se organizuje paralelno sa 8. ICT FORUMOM, Niškim savetovanjem ekonomista Srbije, a u okviru foruma biće organizovani i tradicionalni Sajam zapošljavanja i sajam profesionalne orijentacije.

Paneli koji će se održavati sva tri dana treba da pokažu šta su trendovi u oblasti digitalizacije, gde su Niš i Srbija trenutno pozicionirani, ali i da ohrabri kompanije da koriste visokotehnološka rešenja u svom poslovanju.

Forum će pratiti i izložba „Niš, grad elektronike kroz vreme“, predstavljanje monografije „Niš – grad naprednih tehnologija“, kao i tradicionalna dodela nagrada u oblasti naprednih tehnologija za najuspešniju kompaniju, najboljim studentima i mladim preduzetnicima iz ove oblesti.

Posthumno će biti dodeljena nagrada za najuspešnijeg stručnjaka u regionu u oblasti naprednih tehnologija profesoru Goranu Đorđeviću za doprinos razvoju naprednih tehnologija.

Forum organizuje Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte (Grad Niš), u partnerstvu sa Regionalnom privrednom komorom Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga, Elektronskim fakultetom Univerziteta u Nišu, Nacionalnom službom za zapošljavanje – filijala Niš i Klasterom naprednih tehnologija NiCAT.

Možda Vas zanima i sledeće...