POČELA PODELA POMOĆI NAJUGROŽENIJIMA

Gradska organizacija Crvenog krsta sprovodi akciju podele humanitarnih paketa koji sadrže brašno i preparate za higijenu socijalno najugroženijim porodicama sa teritorije Niša. Reč je o jednokratnoj pomoći koja se dodeljuje pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja. Obezbeđeno je 500 paketa, a prema rečima sekretara Gradskog odbora Crvenog krsta Sanje Stojanović, do sada je podeljeno 300 paketa, dok će preostalih 200 do korisnika stići u narednim danima. Ona je naglasila da od utorka počinje i isporuka ogrevnog drveta, koje će najsiromašnijim pomoći da lakše prebrode predstojeću zimu.

Ekipa Crvenog krsta danas je obišla i pomoć uručila osmočlanoj porodici Jovanović u Lalincu, koju čine sedamdesetogodišnja starica, njena dva sina, od kojih je jedan teško bolestan i petoro unučića uzrasta od 7 do 17 godina, koje odrastaju bez majke. U obližnjoj Sečanici, pomoć je uručena i petočlanoj porodici Mladenović, koja takođe živi u gotovo neljudskim uslovima, bez ikakvih primanja, izuzev osim socijalne pomoći.

Zajedno sa Crvenim krstom ove dve porodice posetila je i član Gradskog veća Tijana Đorđević Ilić koja je istakla da će Grad, u saradnji sa Centrom za socijalni rad, učiniti sve da se ovim porodicama pomogne, pre svega najmlađima, kroz mere Pronatalitetne politike za porodice sa decom u ruralnom području. Takođe, uz pomoć donatora Grad će, prema njenim rečima, pokušati da pomogne i u popravljanju uslova u kojima ovi ljudi žive, dok je Crveni krst najavio pomoć u garderobi, preko potrebnoj u nastupajućim hladnim danima.