1

Позив за достављање експоната за изложбу “Ниш – град електронике кроз време”

У Официрском дому у Нишу ће, у оквиру 4. Форума напредних технологија од 6. до 9. новембра, и ове године бити постављена изложба старих производа Електронске индустрије у Нишу под називом “Ниш – град електронике кроз време”.

Овим поводом, Удружење за неговање индустријске баштине и промоцију напредних технологија и Удружење стваралаца Ниш позива све оне који имају старе апарате/уређаје произведене у ЕИ Ниш да се јаве и придруже их изложбеним експонатима.
Сви заинтересовани за учешће у овој сабирној акцији електронских – електротехничких апарата и рачунарских уређаја који су прозведени почетком друге половине прошлог века могу се за додатне информације јавити Организационом одбору изложбе којим руководи проф. др Братислав Миловановић на мејл адресу батам@поглед.нет, или на телефон 063 400 080 и донети у седиште Центра у Нишу Универзитета Сингидунум (Николе Пашића 28).
Власници могу своје производе уступити само за изложбу у време трајања 4. Форума НТ или трајно оставити (донирати) организаторима Форума и Удружењу, јер се стална изложба између два Форума засада налази у просторијума Сингидунум Универзитета (Центар у Нишу) са циљем да се у блиској будућности створе услови за оснивање и отварање музеја индустријске баштине у оквиру Научно технолошког парка у Нишу.
Овим се захваљујемо свим учесницима сабирне акције уверени да ће реализација ове акције допринети да сачувамо од забоправа изузетне резултате нишких инжењера и техничара из прошлог века и инспирисати младе људе за нове домете са циљем да Ниш постане светски признати центар напредних технологија.

Удружење за неговање индустријске баштине и промоцију напредних технологија (инбастина@гмаил.цом)
Организациони одбор изложбе “Ниш – град електронике кроз време”.