1

ПЧЕЛИЦА ДОБИЛА АУТОБУС – ПОКЛОН ГРАДА

         Малишани Јавне предшколске установе Пчелица више неће морати пешице до Позоришта лутака или у посету другим институцијама у граду, а то се посебно односи на децу из вртића на рубним деловима града и на сеоском подручју, која су због удаљености и компликованог превоза, најчешће остајала ускраћена за могућност да погледају неку позоришну представу, посете Ћеле Кулу, Медијану, Логор Црвени Крст, или неки други значајни локалитет.

         То је сада могуће, јер је Град Ниш, односно Дирекција за јавни градски превоз данас уручила поклон Пчелици, модерни нископодни, климатизовани аутобус, који ће, како је на свечаном уручењу кључева рекао в.д директор Дирекције Милан Милић, значајно унапредити капацитете ове предшколске установа, пре свега када је едукација најмлађих у питању.

         Реч је о возилу произведеном 2015. године које је пре две године стигло у Ниш као поклон ГСП Београд, а по налогу Председника Републике Србије Александра Вучића. Имајући у виду да је нишка Дирекција за јавни градски превоз у фази трансформације, створена је могућност да се ово модерно возило уступи ономе коме је и најкорисније и најпотребније, а то су свакако најмлађе Нишлије.

         Градоначелник Дарко Булатовић, који је присуствовао свечаном уручењу аутобуса, поручио је да је ово још један доказ да држава и све њене инститиције воде одговорну друштвену политику, и да се на листи приоритета налазе пре свега деца.

         ”Деца су темељ и стуб сваке заједнице, и све у једном друштву треба да буде усмерено и намењено њиховим потребама и добробити”, поручио је Градоначелник Булатовић.

         Испред ЈПУ Пчелица на вредном поклону захвалила је директора Светлана Митић која је поручила да је ово велики дан за  све малишане и запослене у Пчелици, јер ће, после готово две деценије, поново имати могућност да брзо и безбедно превезу децу и њихове васпитаче до свих занимљивих места у граду.

         Поклону су се, наравно, највише обрадовали најмлађи из вртића Бубамара, који су за ову прилику припремили специјалну приредбу, а потом добила прилику да буду први возачи и путници у свом новом црвеном аутобусу.